Luontaistuotteet edistävät terveyttä


Vaihdevuosien oireita voi helpottaa luontaistuotteilla

Vaihdevuosien (klimakterium) ei tarvitse olla monenlaisista elämänlaatua heikentävistä oireista kärsimistä. Luontaistuotteet ovat helppo ja turvallinen helpotus vaihdevuosivaivoihin sekä ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin. Niiden lisäksi elämäntavat ovat tärkeä osa hyvinvointia vaihdevuosi-ikäisilläkin. Riittävä ja säännöllinen liikunta sekä terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ovat tärkeitä kaiken ikäisille. Tupakointi, runsas alkoholin käyttö ja epäterveellinen ruokavalio taasen voimistavat vaihdevuosien ongelmia.

Vaihdevuodet aiheuttavat muutoksia elimistössä

Vaihdevuodet ovat elimistön vuosia kestävä muutosprosessi, jonka aikana munasarjojen estrogeenin tuotanto hiipuu. Se saa kuukautiskierron loppumaan ja elimistö reagoi estrogeenin tuotannon vähenemiseen. Se on syynä tuttuihin vaihdevuosien oireisiin, kuten hikoiluun ja kuumiin aaltoihin, sydämen äkillisiin rytminmuutoksiin, unen laadun heikkenemiseen ja mielialojen heittelehtimiseen. Lisäksi monilla naisilla iho kuivuu ja ohenee, luusto heikkenee, limakalvot kuivuvat ja seksuaalinen halukkuus vähenee.

Näiden epämääräisten oireiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse kamppailla yksin, sillä avuksi voi ottaa lääketieteen tai luonnon omat hoitokeinot. Perinteinen lääketiede hoitaa vaihdevuosista kärsiviä potilaita rankalla hormonikorvaushoidolla, mutta se sisältää omat riskinsä. Sen takia yhä harvempi turvautuu siihen, vaan monet ottavat avuksi luonnon omat kasviestrogeenit, rohdokset ja yrtit. Niillä on positiivisia vaikutuksia vaihdevuosien oireista kärsiviin. Vaikutukset eivät ole yhtä radikaalit kuin hormonikorvaushoidossa ja ne vaikuttavat kehon omaa rytmiä mukaillen.

Kasviestrogeenit korvaavat elimistön omia estrogeeneja

Luontaistuotteista löytyvät kasviestrogeenivalmisteet täydentävät kehon hiipuvia estrogeenivarastoja. Valikoima on monipuolinen ja laaja, sivuvaikutukset vähäisiä ainesosat ovat tutkimuksissa tehokkaiksi havaittuja. Luontaista lääkitystä on jo kauan käytetty vaikuttamaan naisten hormonitoimintaan. Luontaistuotteiden vaikutukset vaihdevuosivaivojen hoitoon on todettu myös kliinisissä testeissä. Kuukautiskierron loppumisen jälkeenkään gynekologilla käyntejä ei kannata jättää väliin. Siellä kannattaa mainita käyttävänsä säännöllisesti luontaistuotteita, sillä joillakin valmisteilla voi olla päällekkäisiä vaikutuksia. Lääkäri varmistaa, että luonnonmukainen hoito auttaa potilasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Luontaistuotevalmisteilla on monia positiivisia vaikutuksia

Menowell 45+ on valmisten, joka sisältää naisen hormonitoimintoja tasapainottavia kasviperäisiä aineita. Sen ainesosat tasoittavat hormonituotantoa, lisäävät seksuaalista halukkuutta ja vaikuttavat positiivisesti luuston aineenvaihduntaan ja veren kolesterolitasoihin. Menowell 45+-valmisteen teho perustuu Tribulus terrestris-kasviin, pellavauutteeseen ja soijaan. Pellavauutteen lignaalit ovat kasviantioksidantteja, jotka pitävät solut nuorempina ja edistävät sydämen ja verisuonten terveyttä. Soijan sisältämä kasviestrogeeni korvaa elimistön omaa estrogeenituotantoa vahvistaen luustoa ja suojaten sydäntä.

Humalakasvista on tutkimusten avulla onnistuttu eristämään hopeiini-fytoestrogeeni, joka on suositun Menohop-valmisteen vaikutusten taustalla. Tuote tasaa vaihdevuosien vaikutuksia, koska hopeiini-fytoestrogeeni toimii elimistön oman estrogeenin tavoin. Fytoestrogeeni tukee hormonitoimintaa helpottaen kuumia aaltoja ja hikoilua sekä vähentäen ärtyneisyyttä ja helpottaen rauhallista nukkumista.


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: