Luontaistuotteet edistävät terveyttä


Luonnon omat lääkkeet edistävät terveyttä

Luontaistuotteilla voidaan edistää terveyttä ja varmistaa, että elimistö saa kaikki tarvitsemansa ainesosat. Ne tuovat lisän päivittäiseen monipuoliseen ravintoon. Terveellisen ruoan lisäksi liikunta ja riittävä lepo parantavat henkistä ja fyysistä jaksamista ja hyvinvointia. Luonnon omat ainesosat voivat auttaa verenpaineen kanssa taistelevia.

Luontaistuotteet pitävät terveyttä yllä monin tavoin ja niitä käytetään myös monien sairauksien hoidossa. Esimerkiksi niillä voidaan hoitaa kohonnutta verenpainetta tehokkaasti ja turvallisesti. Korkea verenpaine on terveysriski, sillä se altistaa sydän- ja verisuonitaudeille. Se vaatii aina säännöllistä seurantaa, mutta luontaistuotteista voi löytää helpotusta ongelmaan.

Arginiinia verenpaineen hoitoon

Arginiini on yksi luonnon yleisimmistä aminohapoista. Ne ovat elimistössä esiintyviä orgaanisia yhdisteitä. Arginiinia elimistö tarvitsee verisuonia säätelevän typpioksidin tuotantoon ja näin ollen sillä on vaikutusta verenpaineeseen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tämän lisäksi se vaikuttaa myös kolesteroliin, lihasvoimaan sekä sokeriaineenvaihduntaan. Arginiini auttaa myös poistamaan kuona-aineita elimistöstä. Arginiinia saamme esimerkiksi pähkinöistä ja seesaminsiemenistä, mutta myös täysjyväviljasta, riisistä sekä sipulista. Jos elimistö ei saa argiinia tarpeeksi ravinnosta, puutetta voi korvata käyttämällä luontaisvalmisteita. Ne sisältävät usein sinkkiä ja magnesiumia, jotka edesauttavat arginiinin hyviä vaikutuksia kehossamme.

Oliivilla on tutkittuja terveysvaikutuksia

Oliivipuu on Välimeren maiden tunnettu terveyskasvi. Siitä saadaan ravinnoksi sellaisenaan kelpaavia oliiveja tai niistä puristettua öljyä. Myös oliivipuun lehdistä saadaan terveellisiä ainesosia. Oliiviöljy on rasvahappokoostumukseltaan terveellistä. Lehdistä taas saadaan oleuropeiinia, jonka on havaittu pitävän yllä normaalia verenpainetta sekä verensokeriarvoja. Kliinisten kokeiden mukaan oliivinlehtiuute jopa laskee verenpainetta. Se on myös vahva antioksidantti, joka estää vapaaradikaalien haitallista toimintaa ja suojaa hapetusstressiltä. Näin ollen oliivinlehtiuute toimii vanhenemista vastaan. Luontaisia oliivituotteita voi käyttää päivittäin jokapäiväisen ruoan lisänä

Granaattiomena antioksidanttien lähteenä

Granaattiomena on hyödyllinen ravintolisä sen sisältämien polyfenolisten yhdisteiden, punikalagiinin ja ellagihapon ansiosta. Niiden antioksidanttivaikutukset ovat moninkertaiset punaviiniin ja vihreään teehen verrattuna. Antioksidantit hidastavat elimistön vanhenemista ja sen aiheuttamia ilmiöitä. Lisäksi granaattiomenasta on apua myös verenpaineen hallinnassa. Granaattiomenoista valmistettu uute on tehokasta ja turvallista, eikä se sisällä vettä eikä sokeria.

Orapihlajauutetta sydänvaivoihin

Sydäntippoja valmistetaan Crataegus eli orapihlajauutteesta. Se toimii monipuolisesti laajentaen verisuonia, vahvistaen sydämen toimintaa ja rauhoittaen verenpainetta sekä mieltä. Aine virkistää sydäntä vähentäen lievää lisälyöntisyyttä ja helpottaen lieviä sydänoireita. Orapihlajauute auttaa sydäntä kestämään rasitusta ja edesauttaa siitä toipumista. Se auttaa urheilijoita, koska se edistää hapensaantia. Keskustele Crataegus-uutteen käytöstä lääkärisi kanssa, jos sinulla on sydänlääkitystä.


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: