Luontaistuotteet edistävät terveyttä


Luontaistuotteet ovat oivallinen ratkaisu vaihdevuosiin

Naisten vaihdevuodet eli menopaussi jakautuu kolmeen vaiheeseen: premenopaussiin, perimenopaussiin ja postmenopaussiin. Ennen viimeisiä kuukausia edeltävä vaihe on premenopaussin aikaa, kun hormonitoiminta hiljalleen hiipuu. Perimenopaussissa kuukautiset loppuvat kokonaan ja se on vaihdevuosien varsinaista aikaa. Postmenopaussi alkaa noin vuoden kuluttua viimeisistä kuukausista ja vaihdevuosioireilu helpottuu. Vaihdevuodet siirtävät naisen elimistön hedelmällisyyden tilasta hedelmättömyyden tilaan.

Monille vaihdevuodet ovat vaikeaa aikaa kaikkine oireineen. Hormonikorvaushoito ei houkuta, eivätkä terveelliset elämäntavat tunnu riittävän kuumien aaltojen ja mielialan hallintaan. Luontaistuotteet ovat silloin oivallinen ratkaisu, kun helpotusta oireisiin saa nopeasti ja ilman hormonikorvaushoidon riskejä. Luontaistuotteet tepsivät kuitenkin vaihdevuosiin siinä missä synteettiset hormonitkin; useimmat vaihdevuosien hoitoon kehitetyt luontaistuotteet sisältävät fytoestrogeenia, joka toimii elimistön oman estrogeenin tavoin.

Miehilläkin on vaihdevuodet

Viime aikoina on alettu puhua myös miesten vaihdevuosista. Tätä prosessia kutsutaan andropaussiksi, vaikka moni kuittaa sen edelleen leikkimielisesti keski-iän kriisinä. Kyseessä on kuitenkin todellinen oireyhtymä, vaikka oireet ilmaantuvat naisten vaihdevuosia hitaammin ja ovat hankalia diagnosoida. Andropaussissa keho reagoi ikääntymisen muutoksin ja keskeisimpänä tekijänä on testosteronihormonin väheneminen elimistössä. Vähentynyt seksuaalinen halukkuus, erektiohäiriöt, lihominen, väsymys ja mielialan muutokset ovat andropaussin tuttuja tunnusmerkkejä. Yli 40-vuotiaana miesten olisikin syytä tarkkailla veren testosteronitasoja, sillä andropaussia voidaan hoitaa tehokkaasti.

Luontaistuotteista ei löydy vastinetta miesten hormonikorvaushoidolle, mutta elimistön taakkaa voi helpottaa muilla valmisteilla. Andropaussissa terveelliset elämäntavat ovat avainasemassa ja suositeltavaa on noudattaa esimerkiksi korkeasta verenpaineesta kärsivät potilaan hoitosuosituksia. Seksuaalista halukkuutta ja erektio-ongelmia voi hoitaa luontaistuotteilla, jotka tarjoavat turvallisen ja sivuvaikutuksettoman piristyksen. Lisäksi hivenaine- ja vitamiinivalmisteet pitävät yllä toimintakuntoa ja vähentävät olennaisesti andropaussin hankalimpia oireita; unettomuutta, väsymystä, luukatoa ja muistihäiriöitä.


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: