Luontaistuotteet edistävät terveyttä


Luontaistuotteet vaihdevuosiin – riskitön hoitokeino

Vaihdevuodet ovat kaikilla naisilla edessä ennemmin tai myöhemmin. Toiset selviävät tästä prosessista ilman suurempia oireita, mutta jopa 80% naisista potee lisääntynyttä hikoilua, kuumia aaltoja, sydämen tykytyksiä, unihäiriöitä ja mielialanvaihteluita.

Oireet johtuvat estrogeenin tuotannon vähenemisestä, joka aiheuttaa lisäksi ihomuutoksia, seksuaalista haluttomuutta, limakalvojen kuivumista ja luuston heikkenemistä. Tyypillisesti näistä oireista kärsivä nainen on 45–55-vuotias, mutta joillakin ensimmäiset oireet ilmenevät jo 40 vuoden iässä.

Vaihdevuosioireita helpotetaan lisäämällä elimistön estrogeenituotantoa. Lääketiede tarjoaa useita hormonivalmisteita menopaussiksikin kutsutun oireilun hoitoon, mutta yhä useampi tarttuu reseptilääkkeen sijasta luontaistuotteisiin. Luontaistuotteiden sivuvaikutukset ovat huomattavasti vähäisemmät; useimmilla luontaistuotteilla ei ole raportoituja sivuvaikutuksia ollenkaan. Lisäksi luontaistuotteet ovat riskitön tapa hoitaa terveyttään ja epämiellyttäviä oireita.

Fytoestrogeeni toimii elimistön oman estrogeenin tavoin

Luontaistuotteiden tehokkain ainesosa vaihdevuosioireilun hoitoon on fyto- eli kasviestrogeeni. Esimerkiksi suosittu MenoHop-valmiste sisältää humalakasvista eristettyä hopeiini-nimistä kasviestrogeenia. Kasviestrogeeni toimii kuten elimistön oma estrogeeni ja näin ollen vähentää huomattavasti menopaussin kiusallisia oireita. Tämän valmisteen vaikutukset ovat havaittavissa jo neljän viikon säännöllisen käytön jälkeen. Valmiste ei kuitenkaan sovi raskauden aikana, eikä syöpää sairastaneille.

Menowell 45+ -valmiste sisältää kasviuutetta, joka edistää aivolisäkkeen lutenisoivan hormonin tuotantoa. Tämä taas vaikuttaa lisämunuaisen testosteronieritykseen ja tasoittaa hormonaalisesti etenkin vaihdevuosien aikaan. Sama valmiste sisältää myös pellavauutteen lingaaneja sekä soijan isoflavonoideja. Lingaanit toimivat tehokkaina antioksidantteina ja isoflavonoidit korvaavat elimistön estrogeenin puutetta.

Lue lisää: Vaihdevuodet ja luontaistuotteet.


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: