Luontaistuotteet edistävät terveyttä


Luontaistuotteet unettomuuteen

Luontaistuotevalikoimasta löytyy useita helpotuskeinoja tilapäiseen unettomuuteen. Lukuisat luonnon omat aineet rentouttavat ja edistävät hyvää unta. Tunnetuimpia luontaistuotteita unettomuuteen ovat mm. Valeriana, Kamomilla ja Tryptofaani.

Valeriana

Valeriana on toiselta nimeltään rohtovirmajuuri. Valeriana valmistaa kehon unta varten, rauhoittaa jännitystä ja vaikuttaa lihaksiin rentouttavasti. Valeriana vaikuttaa keskushermoston kautta, jolloin on tärkeää, ettei sitä käytetä yhtä aikaa esimerkiksi alkoholin, masennuslääkkeiden, rauhoittavien tai reseptillä saatavien unilääkkeiden kanssa.

Valerianaa ei suositella myöskään raskauden tai imetyksen aikana, ellei lääkäri ole asiaa tutkinut ja sitä yksilöllisesti ohjeistanut.

Tryptofaani

Tryptofaani on aine, jota ilmenee kehossamme luonnostaankin. Tryptofaani vaikuttaa uneen ja nukahtamiseen. Tryptofaani muuttuu elimistössämme serotoniiniksi. Serotoniini on välittäjäainetta, joka helpottaa nukahtamista ja vaikuttaa mielialaan. Aiemmin tryptofaani on ollut saatavilla vain reseptillä, mutta vuodesta 2004 alkaen se vapauttettiin. Elimistö ei valmista tryptofaania itse, vaan saa sen ravinnon kautta ja tarvittaessa luontaistuotevalmisteilla.


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: