Luontaistuotteet edistävät terveyttä


Verenpaine on riski kansanterveydelle
maaliskuu 24, 2009, 1:00 pm
Filed under: Luontaistuote verenpaine | Avainsanat: , ,

Noin puolet 34 – 64 – vuotiaista suomalaismiehistä kärsii kohonneesta verenpaineesta. Noin kolmasosalla samanikäisistä naisista on myös sama vaiva. Vaikka suomalaisten verenpaine onkin ilahduttavasti laskenut viimeisten vuosikymmenten aikana, on korkea verenpaine edelleen merkittävä kansanterveysriski. Korkea verenpaine altistaa aivohalvauksille ja sepelvaltimotaudille.

Tutkimusten mukaan vain noin puolet korkeasta verenpaineesta kärsivistä on itse tietoinen sairaudestaan ja vain noin kolmasosa turvautuu verenpainelääkitykseen. Etenkin nuoremmilla kynnys turvautua lääkevalmisteisiin on suuri, vaikka verenpaineen arvot sitä edellyttäisivätkin.

Korkean verenpaineen paras ja ensisijainen hoitokeino on elämäntapamuutos. Terveellisen ruokavalion, riittävän levon ja reippaan liikunnan tukena voidaan käyttää erilaisia ravintolisiä ja luontaistuotteita. Jos näistäkään ei ole apua, on turvauduttava lääkehoitoon. Jos systolinen eli yläpaine on vähintään 160 mmHg tai diastolinen eli alapaine vähintään 100 mmHg, suositellaan lääkehoidon aloittamista. Verenpaineella ei kannata leikitellä, sillä seuraukset ovat vakavat.

Lue lisää verenpaineen hallinnasta luontaistuotteilla.


Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: